Smučarski odsek

Smučarski odsek skrbi za organizacijo, izvedbo in učenje smučarskih aktivnosti. V odseku sodelujejo odlični učitelji smučanja, izkušeni smučarji in tudi ostali člani planinskega društva. Odsek vsako leto organizira smučarske tečaje, tradicionalne tekme na Menini planini ter izlete na domača in tuja smučišča. Člani se udeležujejo smučarskih tekem, treningov …

Akcije smučarskega odseka:

▪ Družinsko smučanje v Avstriji
Vsako leto se smučarji planinci v organizaciji PD Gornji Grad odpravijo na eno izmed bližnjih avstrijskih smučišč.

▪ Meninski veleslalom
Tekma na progi brez vlečnic in teptalnikov snega na pobočjih Menine planine je tradicionalna in je bila letos že dvaintrideseta po vrsti. Smučarji po planinsko prinesejo smučarsko opremo iz doline, se peš odpravijo do starta in nato pomerijo med veleslalomskimi vratci.

▪ Velikonočni slalom na Menini
Ko v dolini že diši po pomladi, se smučarji na velikonočni ponedeljek zberejo na Menini planini in se pomerijo v slalomski tekmi. V spremenljivih planinskih vremenskih razmerah lahko ob progi že cvetijo telohi ali pa so le-ti še globoko pod snegom.

▪ Smučarski tečaj za vse generacije
Vsako leto pred novim letom planinsko društvo organizira tečaj smučanja »za staro in mlado« na enem izmed bližnjih smučišč. Na tečajih ter planinskih in drugih smučarskih tekmah se rojevajo nove zvezde našega smučanja. Smučarski učitelji PD Gornji Grad z veseljem naučijo ljubitelje snežnih strmin prvih smučarskih zavojev. Pogoj za učenje ni starost, temveč veliko dobre volje in ljubezni do tega športa.