Dom na Menini Planini

PONUDBA NA MENINI

Na Menini planini stoji na nadmorski višini 1458 m planinska koča Dom na Menini, ki je v lasti in oskrbi Planinskega društva Gornji Grad. V gostinskem prostoru je 40 sedežev, v domu je v 7 sobah 23 postelj, na skupnem ležišču pa 26 ležišč, v depandansi so 4 dvoposteljne sobe s pomožnimi ležišči in kopalnico. V domu je WC ter umivalnica s toplo in mrzlo vodo. Gostinski in spalni prostori so ogrevani s centralno kurjavo. V domu je tekoča voda in elektrika. Pred domom je na novo urejena terasa za cca. 40 oseb ter raven prostor, kjer lahko tako otroci kot odrasli izvajajo različne dejavnosti. Parkirišče je v neposredni bližini doma.

Koča je odprta vse leto. Od 1. junija do 30. septembra je redno oskrbovana, saj so prisotni oskrbniki. Od 1.oktobra do 31. maja pa je odprta le ob vikendih in praznikih,

Dom na Menini planini je bil v zadnjih letih temeljito prenovljen in je eden najlepših tovrstnih objektov v naših planinah.

Na Menino pa vas ne vabijo le svež zrak, naravne lepote in pozitivna energija, temveč v poletnem času tudi dobra gostinska oskrba, ki vključuje pestro kulinarično ponudbo.

 

Menina planina je dostopna za pohodnike, kolesarje, lahko pa se pripeljete z avtomobilom in se sprehodite po planini.

Planinsko društvo Gornji Grad

Gospodar doma na Menini Zdenko Purnat 051 341 733

 Oskrbnica Doma na Menini: